عوامل تاثیر گذار در کدورت . رنگ و طعم بو آب
اصولا" کدورت آب یکی از معیارهای آن برای سنجش میزان جذب نور و یا پراکندگی نور توسط مواد معلق که درون آب می باشند است و از آنجایی که جذب نور تحت تاثیر و اندازه گیری که تحت تاثیر اندازه و خواص سطحی مواد معلق قرار خواهد گرفت از این رو لازم به یاد آوری است که کدورت به تنهایی نمیتواند به عنوان یکی از عوامل اندازه گیری کیفی و مستقیم از ذرات معلق به حساب بیاید. اصولا" از عوامل تشکیل دهنده کدورت می توان به عواملی چند وجود خاک رس ذرات معلق. گل و لای . تخلیه انواع فاضلاب های صنعتی و یا وجود موارد قابل توجهی از میکرو ارگانیزم ها ناشی شود که درون آب در سر چشمه اضافه میگردد.
اصولا" مواد میکروبی کدورت زا سطوح را برای برای جذب ارگانیسم های مواد بیولوژیکی مواد های شیمیایی مخرب و مضر یا عوامل طعم و بوی نامطبوع را فراهم می کنند. این مواد همچنین باعث گرفتگی در صافی ها و ویا حفاظت از میکرو لارگانیزم هایی که درون آب موجود می باشند و باعث شفافیت و یا گوار آب می شوند. یکی از سوالی که همیشه پیش می آید این است که میزان چه اندازه کدورت به وسیله چشم قابل تشخیص است که می توان برای حل این سوال به کدورت آب بیش از 5NTU اشاره کرد که از میزان شفافیت و زلال بودن آب می کاهد. همیشه یکی از تجهیزات مورد استفاده برای رفع کدورت و شفاف کردن آب استفاده از اولترافیلتراسیون می باشد که سر آمد تمام این تجهیزات فیلتر شنی می باشد آب دارای کدورت وقتی که وارد فیلتر شنی می شود پس از گذر از لابه لای بستر های سیلیس داخل فیلتر شنی باعث می شود که به آبی شفاف و. زلال تبدیل شود.
لازم به یاد آوری می باشد که هرچه دانه بندی سیلیس داخل فیلتر شنی ریز تر باشد آب خروجی به دلیل گرفتگی املاح موجود شفاف تر میشود. برای استاندارد آب از نظر کدورت از سوی بهداشت جهانی برای مصرف کننده ها این مقدار حداکثر میزان مجاز درون آب می باشد و بهترین عدد برای کدورت زیر 1NTUمی باشد. استفاده از فیلتر شنی همواره بهترین و مقرون به صرف ترین تجهیزات در فیلتراسیون آبهای با کدورت بالا بوده است که کاربرد فراوانی در زلال سازی آبهای با کدورت بالا و غیر شفاف می باشد. شرکت اطلس آب کیمیا پالایش برای ساخت فیلتر شنی جهت آبهای با کدورت بالا استفاده از سیلیس های با دانه بندی ریز را پیشنهاد می کند که جهت رفع کدورت کارایی بیشتری نسبت به دانه بندی درشت دارد