زمان تعویض رزین سختی گیر
یکی از مشکلات عمده موجود در آب، سختی آن است. سختی آب به دلیل وجود یون های مختلف به ویژه یون کلسیم و منیزیم است. برای رفع این مشکل می توان از انواع سختی گیر استفاده نمود. استفاده از سختی گیر رزینی برای این منظور بسیار رایج است. سختی گیرهای مذکور بر اساس فرایند جایگزینی یون طراحی شده اند. به گونه ای که یون های کلسیم و منیزیم را جایگزین یون سدیم خواهند کرد. برای این جایگزینی از محلول آب و نمک استفاده می کنند. با ما همراه باشید تا شما را با این دستگاه بیشتر آشنا کنیم.
سختی گیر رزینی، یک نیاز برای زندگی امروز
همانطور که در بالا ذکر کردیم سختی گیر رزینی شناخته شده ترین نوع از سختی گیرهای موجود در بازار است. این سختی گیر، یون های کلسیم و منیزیم موجود در آب را با یون سدیم جایگزین خواهد کرد. با این وجود به طور دوره ای و مشخص لازم است برای تعویض رزین موجود در سختی گیر اقدام نمود. سختی گیرهای رزینی را می توان در دسته های مختلف جای داد. به طور مثال یکی از این دسته بندی ها بر اساس شیر سرویس این دستگاه انجام می شود. بر این اساس سختی گیر رزینی را به دو دسته، سختی گیرهای رزینی تمام اتوماتیک و سختی گیرهای رزینی نیمه اتوماتیک تقسیم می کنند. دسته بندی دیگر برای این دستگاه بر اساس جنس بدنه آن صورت می گیرد. بر اساس جنس بدنه می توان سختی گیرها را در سه دسته به شرح زیر جای داد.
- سختی گیرهای رزینی فلزی یا گالوانیزه
- سختی گیر رزینی frp: این مدل سختی گیر دارای بدنه ای از جنس فایبرگلاس است.
- سختی گیرهای رزینی استیل
قطعات به کار رفته در سختی گیرهای رزینی
ما در بالا انواع مختلف سختی گیر رزینی را بر حسب جنس بدنه و نوع شیر اتوماتیک نام بردیم. با این که در موارد مذکور متفاوت هستند اما از نظر قطعات و اجزای به کار رفته برای ساخت، تقریبا مشابه هستند. به طور کلی قطعه های به کار رفته برای ساختن یک سختی گیر رزینی به شرح زیر هستند.
-شیر تخلیه
- فشار سنج
- لوله های ورود و خروج آب
-شیر مخصوص آب و نمک
-رزین و مخزن آن
-لوله مخصوص شست و شوی معکوس
- مخزن نگهداری آب و نمک
- دریچه بازدید از مخزن
با این که سختی گیر رزینی از هر جنس و نوعی که باشد قطعه های ذکر شده در بالا را در خود خواهد داشت اما از نظر برخی ویژگی ها با یکدیگر متفاوت هستند. از جمله این ویژگی ها می توان به گنجایش مخزن سختی گیر، قطر مخزن، ارتفاع مخزن، اندازه لوله های به کار رفته، مقدار و وزن رزین استفاده شده، مخزن نمک و دبی سختی گیر اشاره کرد. مقدار رزین موجود در دستگاه سختی گیر رزینی می بایست حداقل 75 سانتی متر و حداکثر 200 سانتی متر از ارتفاع مخزن را پر کند. در واقع لازم است نصف ارتفاع مخزن به وسیله رزین سختی گیر پر شود. در زیر رزین سختی گیر لازم است از سنگ سیلیس استفاده کرد.
زمان تعویض رزین سختی گیر و عملکرد دستگاه
یک سوال مهم در ارتباط با سختی گیر رزینی این است که زمان تعویض رزین سختی گیر چه زمانی است. مدتی پس از استفاده از سختی گیرهای رزینی لازم است حتما رزین موجود در مخزن تعویض گردد. به طور کلی هشت تا ده سال پس از استفاده از سختی گیر، رزین موجود در مخزن آن از نظر فیزیکی تغییر شکل خواهد داد. شکسته و خورد شدن دانه های رزین منجر به مسدود شدن لوله های سختی گیر شده که این فرایند عملکرد کلی دستگاه را کاهش خواهد داد. به طور کلی در صورت مشاهده پنج عامل زیر بهتر است برای تعویض رزین سختی گیر اقدام نمود.
- از بین رفتن رزین توسط آهن یا مواد آلی موجود در آب
-عدم استفاده طولانی مدت از سختی گیر
- وجود مقادیر بالای شن در سختی گیر
- رشد جلبک درون مخزن رزین
- مجاورت رزین با کلر
رزین پرولایت، یک رزین با کیفیت
یکی از معتبرترین و بهترین رزین های موجود در بازار، رزین پرولایت است. عملکرد این رزین به واسطه کیفیت بالایی که دارد مطلوب است. یون های به کار رفته در این رزین با توجه به مدل و ساختار شیمیایی آن ها متفاوت هستند. به طور کلی رزین پرولایت بر اساس فرایند تبادل یون ها اقدام به تعویض یون های کلسیم و منیزیم با یون های موجود در ساختار خود می کند. مهمترین ویژگی این نوع رزین، طول عمر بالای آن است. این رزین در دو دسته کلی وجود دارد.
- رزین پرولایت آنیونی
- رزین پرولایت کاتیونی
رزین پرولایت
جهت کسب اطلاعات بیشتر به بخش فروش تجهیزات سایت شرکت اطلس آب مراجعه نمایید