برای دانستن چگونگی انجام برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی لازم است ابتدا با ساختار، کارایی و عملکرد فیلترهای شنی آشنا شد. فیلترهای شنی مخازنی از جنس فلز و فایبرگلاس یا FRP هستند که برای تصفیه آب و پساب در مکان های مختلف مورد استفاده قرار می گیرند. این فیلترها از اجزا و قطعه های مختلفی تشکیل شده اند. همچنین مخازن این فیلترها را بر حسب نیاز کاربر می توان در ظرفیت های مختلف طراحی و تولید کرد. در طول این محتوا ما به بیان چگونگی برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی در حالت های مختلف می پردازیم. توصیه می کنیم تا پایان ما را همراهی کنید.
انواع شیرهای چند کاره فیلتر شنی
قبل از این که در مورد حالت های مختلف برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی صحبت کنیم لازم است انواع این شیرها را معرفی نماییم. شیرهای چند کاره مورد استفاده در فیلترهای شنی را بر اساس کاربری آنها به دو دسته تقسیم می کنند. این دو دسته شامل شیرهای دستی یا نیمه اتوماتیک و شیرهای برقی یا اتوماتیک هستند. شیرهای دستی همانطور که از نام آن ها پیدا است بدون نیاز به انرژی الکتریسیته و با کمک نیروی دست کار می کنند. در واقع تغییر حالت این شیرها فقط به کمک نیروی دست صورت می گیرد.
این در حالی است که شیر های اتوماتیک یا برقی برای تغییر حالت نیازمند حضور نیروی الکتریسیته می باشند. بنابراین هر گونه تغییر حالت در این شیرها نیاز به وجود نیروی برق داشته و بدون حضور اپراتور انجام خواهد شد. نکته مثبت در خصوص شیرهای اتوماتیک امکان برنامه ریزی در آن ها است. بنابراین کاربر می تواند روش کار روتین را برای این شیرها برنامه ریزی کرده و طبق برنامه اوضاع را مدیریت کند. استفاده از این شیرها در انواع فیلترهای شنی FRP با ظرفیت های مختلف امکان پذیر است.
نصب و برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی
یکی از قطعه های به کار رفته در فیلتر شنی FRP و فیلترهای شنی فلزی، شیرهای چند راهه می باشند. به طور کلی می توان گفت شیر چند راهه فیلتر شنی که به آن Multi-Port نیز گفته می شود، برای به حرکت درآوردن آب در مسیرهای مختلف کارایی دارد. این شیر دارای چندین پورت مختلف است که آب را در مسیرهای مختلف به حرکت در می آورد. انواع مختلف این شیر را می توان در دسته های اتوماتیک و دستی جای داد. شیر چند راهی اتوماتیک بدون دخالت اپراتور و با توجه به فشار هوا عمل خواهد کرد. بنابراین در صورت استفاده از این شیر امکان کنترل و تغییر جریان به صورت دستی وجود نخواهد داشت. برای نصب شیرهای مذکور می توان به چند طریق مختلف عمل کرد.
- نصب شیر اتوماتیک از بالا
- نصب شیر اتوماتیک بر دیواره جانبی
برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی
تمام اموری که توسط این شیر انجام می گیرند در بالای مخزن فیلتر شنی ذکر شده اند. بنابراین برای برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی لازم است دستورالعمل های شرکت سازنده را به درستی و با دقت مطالعه کنید. در ادامه حالت های مختلف موجود برای برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی را به اختصار ذکر خواهیم کرد.
- حالت هم اتاقی یا بسته: فقط زمانی که پمپ خاموش است از این حالت می توان استفاده کرد.
- حالت جارو یا لایروبی: برای انجام لایروبی مستقیم از درون فیلتر انجام می گیرد.
- حالت توزیع مجدد
- حالت دفع زباله یا خارج کردن فاضلاب:
- حالت شست و شوی معکوس: این حالت برای پاک کردن فیلتر از آلودگی های تجمع یافته استفاده می شود.
- حالت شست و شو: بعد از انجام شست و شوی معکوس لازم است از این حالت استفاده شود.
- حالت فیلتر: در این حالت چرخه فیلتراسیون معمولی مورد استفاده قرار می گیرد.
برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی و حالت های مختلف آن
در بالا حالت های مختلف برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی را به اختصار توضیح دادیم. در این بخش لازم است هر یک از حالت های ذکر شده در بالا را به صورت کامل توضیح داده و شرح دهیم. یکی از حالت های مورد استفاده در برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی حالت فیلتر است. سیرکولاسیون عمدتا در این حالت قرار دارد. این حالت در فیلتراسیون معمولی قابلیت استفاده دارد. البته در برخی استخرهای کوچک نیز برای انجام لایروبی مورد استفاده قرار می گیرد. حالت دوم موجود در برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی، حالت شست و شوی معکوس است. زمانی که فشار سنج های تعبیه شده در فیلتر، افت فشار را نمایش دهند استفاده از این حالت ضرورت پیدا می کند. برای ورود به این حالت ابتدا لازم است پمپ فیلتر خاموش شده و دستگاه از حالت فیلتر روی حالت شست و شوی معکوس برنامه ریزی شود.
حالت سوم که در برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی وجود دارد حالت شست و شو است. برنامه ریزی شیر اتوماتیک روی این حالت باید پس از انجام شست و شوی معکوس صورت گیرد. برای انجام این حالت لازم است پمپ دستگاه روشن گردد. حالت خروج فاضلاب هنگامی کاربرد دارد که کاربر در حال تخلیه یا زهکشی استخر است. این حالت برای لایروبی کردن زباله های درشت موجود در آب مورد استفاده قرار می گیرد. هنگام استفاده از این چرخه، آب خروجی از استخر به صورت مستقیم وارد فاضلاب خواهد شد. حالت Recirculate زمانی استفاده می شود که برخی مواد شیمیایی به آب افزوده شده باشد. زمانی که پمپ خاموش است، برای جلوگیری از هدر رفت و خروج آب از حالت بسته یا Closet استفاده می کنند.
برخی حالت های برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی
یکی از حالت های برنامه ریزی شیر اتوماتیک فیلتر شنی، حالت لایروبی است. این حالت را جارو نیز می نامند. زمانی که قصد لایروبی مستقیم از درون فیلتر را داشته باشید استفاده از این حالت کمک شایانی به شما خواهد کرد. در این حالت آب پس از لایروبی مجددا به درون استخر تخلیه می شود. در حالی که توصیه می شود زمانی که زباله های درشتی درون آب است آن را به درون فاضلاب تخلیه نمود. آب خروجی از حالت لایروبی را می توان برای مصارف مختلف اعم از شست و شو، آبیاری و غیره مورد استفاده قرار داد.